Katern

Video: Zes kluizen gevonden in Nieuwegein

In Nieuwegein zijn zes kluizen uit het water gevist. Twee van de kluizen blijken afkomstig van woninginbraken in Haarlem. De politie vermoed dat de daders uit de buurt van Nieuwegein komen en vraagt uw hulp bij het oplossen van deze diefstallen.

APPARTEMENTENCOMPLEX
De eerste inbraak was zondag 2 juli 2017. Bewoners van een appartementencomplex ontdekken bij thuiskomst dat er is ingebroken. Ze zien dat de koffiemachine en de kluis weg zijn, maar ze zien geen sporen van braak.

BEWAKINGSBEELD
Op bewakingsbeelden zien we twee vrouwen aan komen lopen. Het is dan rond 16.40 uur. Als ze bij de ingang van het appartementencomplex zijn proberen ze de deur open te krijgen. Op de één of andere manier lukt dat, vermoedelijk met flipperen. Dan lopen ze naar binnen en bedekken hun gezicht.

KLUIS EN KOFFIEAPPARAAT
Na een half uur komen ze weer in beeld. Beiden hebben een zwaar voorwerp in hun handen. De één de kluis en de ander de koffiemachine. Ze hebben een beetje moeite met de zware voorwerpen.

TWEEDE INBRAAK
Een maand later, rond 24 augustus, wordt er opnieuw ingebroken in het appartementencomplex, maar dan in een ander appartement. De bewoners zijn op vakantie en de oppas ziet dat de kluis weg is. Ook bij deze inbraak waren geen inbraaksporen te zien.

OPGEVIST
De twee kluizen zijn eind 2017 in Nieuwegein gevonden. Uit de Koninginnensluis in Nieuwegein worden dan zes kluizen opgevist. Waaronder de twee uit Haarlem. Het gaat om het stuk water langs de Vreeswijksestraatweg in Nieuwegein. (Het gedeelte tussen de Plettenburgsebrug en de bushalte Raalterveste) Het is dus zeer goed mogelijk dat de inbrekende vrouwen uit Nieuwegein of omgeving komen, vandaar dat wij deze zaak ook in Bureau Hengeveld brengen.

TIPS
Weet u wie deze twee zijn of heeft u andere informatie, neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren