Video: Tentoonstelling ‘Plaatselijke figuren’

Woensdag 8 juni j.l. is in het Stadhuishuis van Nieuwegein de tentoonstelling ‘Plaatselijke figuren’ geopend. Wethouder Martijn Stekelenburg, wethouder van o.a. Cultuur, was hierbij aanwezig. De tentoonstelling gaat over groepsportretten die fotografe Marije van der Hoeven heeft gemaakt van ruim 375 leerlingen uit groep 6 van alle Nieuwegeinse scholen.

‘Hoe wil jij geportretteerd worden voor de toekomst?’ Met die vraag gingen de leerlingen aan de slag. Aan de hand van het lesmateriaal bestudeerden zij portretten van nu en van vroeger. Ze benoemden wat ze zagen en dachten na wat voor mensen er op de foto stonden. Ook vroegen de leerlingen zich af waarom deze personen zich hadden laten portretteren. Zo raakten de leerlingen spelenderwijs bekend met portretfotografie én met het lokale archief. Daarna maakte fotografe Marije van den Hoeven een aantal groepsportretten van de leerlingen. De resultaten zijn in deze expositie te zien.

De Historische Kring Nieuwegein heeft de portretten van vroeger naast die van nu gehangen zodat bezoekers van de tentoonstelling de foto’s kunnen vergelijken. Er hangen bij verschillende panelen boekjes met brieven aan de toekomst die alle leerlingen bij hun eigen portret geschreven hebben. De portretten van de kinderen en de brieven aan de toekomst worden de bewaard door de Historische Kring.

Onze videograaf Jos van Vogelpoel was ter plekke en maakte er een videoverslag van. (Klik op het videocameraatje hieronder voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk