Video: Taart voor leerlingen tijdens de ‘Dag van de Leerplicht’

Vandaag was het de ‘Dag van de Leerplicht.’ Ook in Nieuwegein werd deze dag stilgestaan bij het recht op onderwijs. Het doel is om de leerplicht onder de aandacht te brengen bij leerlingen, ouders, scholen en andere betrokkenen. In Nederland is het recht op onderwijs goed geregeld, maar er zijn nog steeds jongeren die zonder diploma of startkwalificatie van school gaan. Door tijdens de Dag van de Leerplicht meer bewustzijn te creëren en jongeren te stimuleren door te zetten, willen we uiteindelijk schooluitval terugdringen.

Onderwijs wethouder Peter Snoeren was vanmorgen vroeg op het Anna van Rijn College aan de Harmonielaan. Ook onze videograaf Bart van Rooijen moest vroeg zijn bed uit om vast te leggen hoe de wethouder taart ging uitdelen in een VMBO-klas. Deze klas had de minste spijbelaars en werd daarom in het zonnetje gezet.

Wethouder Snoeren: ‘ De taarten worden uitgedeeld aan de leerlingen van de klassen die het meest aanwezig zijn en we zetten hun daarmee in het zonnetje. Dit ook met het oog op de toekomst om hun te stimuleren dit gedrag voort te zetten en schooluitval op langere termijn terug te dringen. Op de Dag van de Leerplicht willen we iedereen bewust maken van het belang van en het recht op onderwijs.’

Ook op de andere scholen in Nieuwegein zoals het Cals College, Oosterlicht College en het Anna van Rijn college werd taarten bezorg. Dit werd gedaan door de leerplichtambtenaren/RMC-trajectbegeleiders. Ook hier kreeg de klas waarbij er sprake is van het minst ongeoorloofd verzuim, zoals dat officieel heet, een heerlijke taart.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren