Video: SV Geinoord kampioen en promoveert naar de eerste klasse

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week was hij bij de stadsderby SV Geinoord-JSV. De kampioenswedstrijd!

Het was een mooi gezicht: David Toxopeus op de schouders van spelers en supporters van Geinoord na het behalen van het kampioenschap. Het sprookje was dan toch werkelijkheid geworden na de moeizame 2-1-zege op stadgenoot JSV. Wie enkele maanden geleden de stand op de ranglijst van deze afdeling had bestudeerd, zou nooit hebben kunnen vermoeden dat de middenmoter Geinoord nog zou meedoen om de prijzen.

Maar een ongekende eindsprint en het afhaken van enkele concurrenten maakte de titel alsnog tot een feit. ,,Iets om erg trots op te zijn, daar kan ik de spelersgroep en de rest van de technische staf alleen maar dankbaar voor zijn,’’ aldus de trainer die aan het eind van dit seizoen weer gaat vertrekken. Zijn toekomst is nog ongewis. ,,Misschien ga ik wel naar Amerika om daar mijn geluk te beproeven,’’ aldus reageert David Toxopeus op de vraag naar zijn verdere plannen als trainer.

Zijn collega Jan Gaasbeek weet het wel, hij gaat naar De Merinio’s in zijn woonplaats Veenendaal. In de derby tegen Geinood leek het er lang op dat de JSV-coach nog een stunt in petto had met zijn selectie. De ploeg van Galecop stond bij rust immer met 0-1 voor (benutte penalty van Sven Banfi) en had in de tweede helft enkele keer de mogelijkheid om de trekker over te halen om bij Geinoord de kampioensdroom te verstoren. ,,We wilden er een echte wedstrijd van maken en niets cadeau geven,’’ aldus Gaasbeek. ,,En dat is bijna gelukt, maar ik ben de eerste om Geinoord te feliciteren. Een knappe prestatie.’’

Hoe knap het was, moge blijken uit het feit dat Geinoord voor de zoveelste keer in dit seizoen een achterstand moest wegwerken. Zoals eerder thuis tegen de rivalen Loosdrecht en Almere toonde de ploeg de nodige mentale veerkracht zodat via een penalty van Niels Maat (die zelfs twee keer overgenomen moest worden) en een doeltreffende kopbal van Joey Hirdes alsnog de zege bevochten kon worden. In de slotminuut kopte dezelfde Maat de bal nog van de doellijn waarna het feestgedruis losbarsten.

Trainer David Toxopeus op de schouders van de spelers en supporters van Geinoord na het behalen van de titel (Foto:  Gerard van Vliet)

Redactie: Nu het seizoen is afgelopen is dit ook het laatste dagboek van dit seizoen. Als het nieuwe seizoen start, staat Hans van Echtelt weer langs de lijn om zijn verslag te doen van de wedstrijden van SV Geinoord, JSV en Vreeswijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren