Video: Straatinterview Nieuwegein 2025

Afgelopen weekend gingen burgemeester Frans Bakhuijs van Nieuwegein, een aantal wethouders en raadsleden de straat op om Nieuwegeiners te interviewen over Nieuwegein. Het was de aftrap van Nieuwegein 2025, een initiatief van de gemeente dat er toe moet leiden dat de inwoners van Nieuwegein hun stad de komende tien jaar helpen verbeteren.

Via straatinterviews, onderzoek, gesprekken in de stad, gesprekken met experts, opdrachten op school en de Dag van de Toekomst op 27 juni a.s. waar honderden Nieuwegeiners voor uitgenodigd zullen worden, zal de gemeente Nieuwegein op zoek gaan naar de identiteit en toekomstperspectief van de stad. Ook is er een speciale website: Ik ben Nieuwegein.

Een van de vragen afgelopen zaterdag was: ‘Voelt u zich Nieuwegeiner ?’ De antwoorden waren uiteenlopend. Eerste conclusie: veel inwoners zijn tevreden over Nieuwegein door de centrale ligging en de rust en ruimte, terwijl er tegelijkertijd alle voorzieningen van een grote stad zijn. Verbeterpunten voor de komende tien jaar zijn: activiteiten en plekken voor kinderen en jongeren en gezellige plekken in de eigen buurt creëren. Daarnaast is het behouden van groen, veiligheid en het schoon houden van de stad van belang. Klik op het videocameraatje voor de nogal sterk uiteenlopende antwoorden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren