Video: Stemwijzer Nieuwegein Online

Onder het motto: ‘Vind je politieke match op stemwijzer.nl’ en ‘heb jij al een date op 21 maart?’ heeft  de gemeente Nieuwegein op Valentijnsdag de StemWijzer online gezet. Met behulp van de StemWijzer kunnen Nieuwegeiners zich oriënteren op de standpunten van de politieke partijen voordat zij 21 maart 2018 naar de stembus gaan. Onze reporters Frans Evers en Jos van Vogelpoel waren aanwezig bij de presentatie van de Stemwijzer op het Stadshuis in Nieuwegein.

Via dertig stellingen komen de belangrijkste zaken die bij de verkiezingen spelen, aan de orde. Vervolgens is in een oogopslag te zien met welke politieke partij de gebruiker de meeste overeenkomsten heeft. De StemWijzer is te vinden op deze website.

De StemWijzer bestaat uit dertig stellingen. Per stelling kan de gebruiker aangegeven of hij of zij het eens, oneens of geen van beide is. Hoe belangrijk een bepaald onderwerp is, kan na het beantwoorden van de stellingen apart aangeven worden. De StemWijzer is gemaakt in samenwerking met Prodemos, het Huis voor democratie en rechtstaat. Zij waarborgen de onafhankelijke uitslag van de StemWijzer.

One thought on “Video: Stemwijzer Nieuwegein Online

  1. Annie Lagas

    De stemwijzer is niet te vibnden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk