Video: Sinterklaas veilig gearriveerd in Nieuwegein

Sinterklaas is zaterdagmiddag gearriveerd in Nieuwegein. Rond 14.00 uur arriveerde de Goedheiligman bij de Oude Sluis in Vreeswijk. Vanwege Corona was het twee jaar geleden dat de kinderen, die vandaag in groten getale aanwezig waren, hem mochten ontvangen. Natuurlijk was ook burgemeester Frans Backhuijs aanwezig om hem te vertellen dat dit zijn laatste ontvangst zou zijn. Hij verlaat binnenkort Nieuwegein.

De pakjes boot voer rond 13.45 uur de Oude Sluis binnen. Veel kinderen hadden zich al verzameld om te kijken of Sinterklaas wel zou komen. Niet iedereen was daar zeker van. In het Sinterklaasjournaal hadden de kinderen afgelopen dagen kunnen zien dat de Pakjesboot gezonken was. Over het lot van Sinterklaas, zijn paard Ozosnel en de pieten bestond sindsdien onduidelijkheid. Bij de landelijke intocht in Hellevoetsluis werd duidelijk dat de Sint met zijn eigen rode vliegtuig, de Goedheiligman 1, naar Nederland was gevlogen. Vlakbij Hellevoetsluis stapte hij op een andere, vervangende, pakjesboot waarmee de intocht was gered.

Aankomst in Vreeswijk
Na deze intocht spoedde Sinterklaas zich naar Vreeswijk. Daar zette hij de winnaars van een kleurplatenwedstrijd in het zonnetje en konden de kinderen met de Steltpiet op de foto. Ook Vliegende Piet was meegekomen voor de kinderen uit Nieuwegein. Natuurlijk sprak Sinterklaas de kinderen toe en vertelde hij dat vanaf nu de schoentjes gezet mochten worden.

Feest op Cityplaza
Na zijn aankomst in Vreeswijk maakte de Sint een rondgang door Vreeswijk om daarna naar de binnenstad van Nieuwegein te vertrekken. Ook daar waren op winkelcentrum Cityplaza veel kinderen met hun ouders aanwezig om de Goedheiligman te onthalen. Wat zal hij aan cadeautjes meegebracht hebben?

Foto: Michael Simonse. In Vreeswijk waren Jos van Vogelpoel en Frans Evers aanwezig om bovenstaand videoverslag te maken

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk