Video: Repair Café Nieuwegein 5 jaar!

Het Repair Café Nieuwegein vierde zaterdag 7 april haar eerste lustrum. Handige vrijwilligers zaten weer klaar om te helpen met het repareren van kleding, apparaten, fietsen, en heel veel meer tijdens het maandelijkse Repair Café in het Milieu Educatie Centrum (MEC). Onze videograaf Bart van Rooijen ging langs en maakte bovenstaand videoverslag en sprak met de initiatiefnemer Peer van Halderen.

Hoe het begon
Eind september 2012 werd Repair Café Nieuwegein in het leven geroepen door Hannie Sipman en Peer van Halderen. Al snel sloten meer enthousiaste Nieuwegeiners zich aan. Het MEC bood gratis ruimte voor het maandelijkse Repair Café en ondersteunde bij de PR. Een aantal sponsors voorzag het Repair Café van gereedschap en hielp bij het ontwerp van folders en spandoeken. En de gemeente Nieuwegein bood financiële opstarthulp en ondersteunde met raad en daad.

Groot succes
Het eerste Repair Café van Nieuwegein op 6 april 2013 was een groot succes! Meer dan veertig klanten repareerden samen met deskundige reparatievrijwilligers fietsen, kleding en apparaten. Om 16.00 uur, ruim voor sluitingstijd, werden er geen nieuwe klussen meer aangenomen omdat de wachtkamer nog bomvol zat.

78% geslaagd
Oktober vorig jaar vierde Repair Café Nieuwegein de 1.500ste geslaagde reparatie. Daarmee heeft het haar steentje bijgedragen aan het verkleinen van de afvalberg. Steeds meer mensen realiseren zich dat ze spullen niet meteen weg hoeven te gooien omdat ze nog te repareren zijn. Uit de Reparatiemonitor, een onderzoek van Stichting Repair Café en Natuur & Milieu, blijkt dat 65% van de producten die in Repair Cafés worden aangeboden, met succes zijn gerepareerd. In Nieuwegein is dat percentage zelfs 78%.

Op naar een duurzame samenleving
De vrijwilligers van Repair Café Nieuwegein zijn blij dat ze bijdragen aan een duurzamere samenleving. Met het maandelijkse café hopen ze meer mensen enthousiast te maken voor repareren zodat reparatiekennis behouden blijft.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren