Video: Nieuwe parkeerplaats brengt fusie tussen VSV Vreeswijk en SV Geinoord dichter bij elkaar

Zaterdagmorgen 15 december jl. was het zover. De nieuwe parkeerplaatsen op Sportpark Parkhout zijn een feit. Maar liefst 130 parkeerplaatsen zijn de afgelopen weken gecreëerd nabij de voetbalvelden van de voetbalverenigingen VSV Vreeswijk en SV Geinoord.

Het was de besturen van beide voetbalverenigingen al lange tijd een doorn in het oog dat er geparkeerd moest worden in de berm langs de Parkhout, een drukke weg naast de sportvelden in Park Geinoord. Vanaf nu kan er veilig geparkeerd worden.

Wethouder Hans Adriani opende zaterdagmorgen samen met beide bestuursvoorzitters van VSV Vreeswijk en SV Geinoord en de voetballertjes van de toekomst de parkeerplaats. Onze Videograaf Bart van Rooijen was daarbij aanwezig. Het parkeerterrein aan de Helmkruid zal binnenkort verdwijnen. Hier zullen dan binnen afzienbare tijd huizen gebouwd gaan worden.

Wethouder Adriani: ‘Het is belangrijk dat als gasten komen dat zij veilig kunnen parkeren. Zolang ik mij kan heugen staat de berm langs de Parkhout vol met auto’s. Nu de kunstgrasvelden en deze parkeerplaats zijn aangelegd zijn we weer een stapje verder bij het realiseren van een mooi sportpark in Nieuwegein.’

Momenteel zijn beide sportverenigingen, SV Geinoord en VSV Vreeswijk, druk bezig met fusie besprekingen. Zij zullen, als alles meezit, binnen afzienbare tijd één voetbalclub worden. Maar hiervoor moeten nog wel enkele hobbeltjes genomen worden.

Wethouder Hans Adriani met enkele jeugdspelers van VSV Vreeswijk en SV Geinoord

One thought on “Video: Nieuwe parkeerplaats brengt fusie tussen VSV Vreeswijk en SV Geinoord dichter bij elkaar

  1. hessel

    Ik woon nu 35 jaar in Nieuwegein en zolang staan er ook al auto’s geparkeerd in de berm bij de sportvelden, ik vraag mij af waarom het zolang heeft geduurd voordat deze parkeerplaats er is gekomen. Of is wethouder Adriani de eerste wethouder die wakker is geworden??

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk