Katern

Video: Lentefeest en Duurzaamheidsmarkt

Het Natuurkwartier en Samen Duurzaam Nieuwegein organiseerden ook dit jaar weer het Lentefeest, dit jaar met een Duurzaamheidsmarkt. Na het succes van de voorafgaande jaren was er zondag 29 mei j.l. ook weer een gezellige en actieve markt in het Natuurkwartier in Park Oudegein nabij het Milieu Educatief Centrum (MEC) en de kinderboerderij IJsselstee. Het Lentefeest met Duurzaamheidsmarkt vond dit jaar voor de 11e keer plaats.

Net als de voorafgaande was er weer het traditionele schapen scheren en konden kinderen allerlei leerzame doe-activiteiten doen zoals braakballen uitpluizen en puzzelen met potscherven. De bijenhouders vereniging deelde zakjes zaad uit voor een bij-vriendelijke tuin en de Poldermolen draaide op volle toeren en was te bezichtigen.

Het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden liet zien wat een waterschap nu eigenlijk doet voor Nieuwegein. Bezoekers konden energie ervaren: met een fiets aangesloten op een stopcontact werd duidelijk hoeveel harder getrapt moet worden om een gloeilamp te laten branden dan een ledlamp. Ook was energieloket Bleeve aanwezig waar een huisscan uitgevoerd kon worden.

Voor de inwendige mens werd ook gezorgd: de Voedselbank schonk een kopje soep uit de heksenketel en LaLotta Cantina zorgde voor een hapje en een drankje. Kinderen konden meedoen aan de kinderworkshop pizzabakken met producten uit de buurt.

Onze videograaf Jos van Vogelpoel was ter plekke om van deze dag een videoverslag te maken. Klik hier voor het videoverslag van het Lentefeest en op het videocameraatje hieronder voor het verslag van de Duurzaamheidsmarkt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk