Video: KunstZomer op Museumwerf Vreeswijk

Deze zomer komen drie gerenommeerde kunstenaars naar de Museumwerf Vreeswijk om er samen met buurtbewoners, kinderen en kunst/cultuurliefhebbers het project ‘KunstZomer’ gestalte te geven. De kunstenaars: Robert Roelink, Erik Sok en Sasja Bork, zullen in samenwerking met de ambachtslieden en vrijwilligers van de Museumwerf verschillende workshops begeleiden. Deze workshops hebben alle drie een andere insteek, maar zijn alle zeer toegankelijk en leuk om te doen, vereisen geen ervaring van de deelnemers en maken gebruik van de inspirerende entourage en de materialen die al op de Museumwerf aanwezig zijn.

Robert Roelink gaat samen met het publiek historische casco’s die op de werf wachten op restauratie inpakken in plastic. Samen met de bezoekers van de werf wil hij er grote collages van maken over de bootvluchtelingen. Hij vraagt deelnemers kleurrijke plasticzakken mee te nemen. Robert: “Het onderwerp is zwaar, maar de uitvoering kleurrijk en luchtig. Zo is ons leven, zo is de kunst.”

Erik Sok geeft een introductie over hoe je van gevonden objecten kunst kan maken. Op de Museumwerf is zoveel ouds maar moois te vinden waarmee je iets nieuws kan maken. Kettingen, verroest plaatstaal, touwen… noem maar op. Onder deskundige begeleiding van de ambachtslieden van de Museumwerf kan het publiek in de metaalwerkplaats aan de slag om zelf een kunstige sculptuur te maken.

Sasja Bork neemt de woonark Christina die aan de kade ligt als schilderdoek. Samen met buurtbewoners, schoolkinderen en bezoekers van de Museumwerf zal ze deze in een drietal schilderworkshops tot een varend kunstobject transformeren. De resultaten van de workshops zullen tijdens het grote nautische evenement Vreeswijk Vol Vaart in het weekend van 30 juli gepresenteerd worden.

De kunstenaars kwamen tijdens de Themazondag van 5 juni op de Museumwerf uitleg geven over de Kunstzomer en presenteerden die dag hun project. Onze videograaf Jos van Vogelpoel was ter plekke en maakte voor u een video-impressie. (Klik op het videocameraatje hieronder voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk