Video: ‘Initiatiefnemers Buurtpluktuin EreBloem nemen prijs in ontvangst’

Zaterdag 12 maart jl, tijdens de NLDoet dag mochten de initiatiefnemers van de Buurtpluktuin EreBloem hun trofee én cheque in ontvangst nemen. Zij kregen maar liefst 1.500 euro en maken nu kans op de Gouden Pit. Het project in Nieuwegein kreeg de prijs omdat zij als winnaar werd uitgeroepen voor de Kern met Pit in de provincie Utrecht. Nu mogen zij meestrijden als beste initiatief van Nederland.

Richard Agerbeek, één van de initiatiefnemers: ‘Het was een dag waarin je kunt zien dat je met met een paar enthousiaste mensen die het voortouw nemen, je een hele wijk van jong tot oud bij elkaar kunt brengen. De éen draagt fysiek zijn steentje bij, de ander moreel en het is allemaal goed. De wijk is gezelliger en saamhoriger geworden. Met mate de ouderen krijgen hierdoor een veiliger gevoel door in een sociaal betrokken wijk te wonen.’

Edwin Elbertse: ‘De NLDoet dag van afgelopen zaterdag bewijst het maar weer. Buurtpluktuin EreBloem leeft! Zowel figuurlijk in de buurt door de vele enthousiaste vrijwilligers van jong tot oud als letterlijk met de planten en bomen waar de knoppen na de winter alweer tevoorschijn komen.’

Strijden voor de Gouden Pit
Alle twaalf ambitieuze buurtprojecten strijden op 25 juni 2022 tijdens het We doen het Samen! Festival tegen elkaar in de landelijke finale voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot wel 3.000 euro.

Een boost voor buurtprojecten
Sinds de start van Kern met Pit, bijna 45 jaar geleden, zijn er duizenden lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation, wat zorgt voor een enorme boost. Zo zijn er al heel veel dromen voor de buurt waargemaakt!

Over Buurtpluktuin EreBloem
Het project Buurtpluktuin EreBloem betreft een locatie van 230 m2 gemeentegrond naast de geluidswal tussen Dotterbloem 19 en 21. Doel was een pluktuin op te zetten met fruitbomen, bessenstruiken en bloeiende planten. Goed voor mens en vogels. Aangevuld met tuintjes waar kinderen zelf iets kunnen zaaien en planten. Leifruitbomen zijn geplant door de gemeente en met behulp van crowdfunding zijn er middelen gekomen voor de struiken en planten. Met vele handen van volwassenen en kinderen is het project gerealiseerd.

Onze videograaf Arne van der Heijden maakte bovenstaand videoverslag van de uitreiking van de Kern met Pit Trofee Utrecht!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk