Video-impressie Werfweekend op de Museumwerf

Afgelopen zaterdag 7 september bracht onze videograaf Jos van Vogelpoel een bezoek aan de eerste dag van het Werfweekend op de Museumwerf in Vreeswijk. Ook zondag kunt u nog tot 17.00 uur terecht om te genieten van het het gezelligste kijk- en doeweekend in scheepse sferen. De toegang is gratis. Museumwerf Vreeswijk aan de Wierselaan is een binnenvaartmuseum met een werkende werf voor historische bedrijfsvaartuigen.

Het thema van Werfweekend 2019 is de Keulsche Vaart. Dat is de eeuwenoude handelsroute tussen Amsterdam en het Duitse achterland. Deze vaarroute liep dwars door Vreeswijk wat het schippersdorp eeuwenlang een economische boost gaf. Zonder Keulsche Vaart was er geen florerend Vreeswijk en zou de Museumwerf niet bestaan! Reden genoeg voor het binnenvaartmuseum om de legendarische Keulsche Vaart voor het voetlicht te halen. Het feestweekend krijgt daarom een Duits tintje.

Tijdens het Werfweekend beleeft u de ‘Keulsche Vaart’ op diverse manieren. U vaart erover met de rondvaartboot. U luistert ernaar via originele, stampende scheepsmotoren waaronder een oude Deutz. U hoort erover tijdens korte lezingen over de Keulsche Vaart. Verder kunt u een échte Keulsche Vaart bezichtigen. Wat dat is, merkt u vanzelf!

Museumwerf Vreeswijk en varen horen bij elkaar. Kinderen varen zelf rond in de grappige en veilige handraderbootjes in het hellinggat of in minivrachtschepen in een bassin op het werfterrein waarbij een kapiteinsdiploma wordt behaald. En er zijn ieniemienierondvaarten met verbazingwekkend natuurgetrouwe modellen van de Varende Modelbouw Club ’t Anker.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren