Video: Geslaagde Werfweekend in zonnig Vreeswijk

Gelukkig heeft de Museumwerf de ruimte want op 2 en 3 september wisten niet honderden maar duizenden mensen de weg naar het Werfweekend van de Museumwerf te vinden. Dankzij het mooie weer, de extra toegang via de tijdelijke brug over het kanaal en niet in de laatste plaats het interessante en – voor ieder wat wils – programma verliep alles in een gemoedelijke en gezellige sfeer!

Rondvaarten, modelbouw (Het Anker), optredens van het zeemanskoor de Brulboei, scheepjes in een fles, oude scheepvaart ambachten, onze PEN-karikaturist, scheepjes schilderen, varen met handradarbootjes voor de kinderen; teveel om op te noemen.

En natuurlijk lekker eten en drinken, het thema was immers : “Bienvenue op de museumwerf!”. Naast dat lekkere eten had het evenement 9 ‘spitsen’ naar Nieuwegein getrokken. ‘Het’ Franse binnenvaartschip; speciaal ontworpen voor Franse kanalen en sluizen en nog steeds actief als vrachtvaarder! De ‘Essex’, hoofdrol speler in de film De Passage die ook werd getoond, lag aangemeerd bij de werf zodat bezoekers direct kennis konder maken met dit type schip.

Weer een geslaagde en sfeervolle dag in Vreeswijk! Onze Videograaf Jos van Vogelpoel maakte bovenstaande impressie en de fotograaf Paul Oor was er voor de foto’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk