Video: ‘Geslaagde NLDoet weekend in Nieuwegein’

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart jl, tijdens NLDoet, staken weer veel vrijwilligers de handen uit de mouwen, ook in Nieuwegein. NLDoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.

NLDoet is de kans om met vrijwilligers een klus of activiteit aan te pakken. Meedoen betekent extra handen, nieuwe netwerken en naamsbekendheid voor de organisatie. Maatschappelijke organisaties konden hun klus aanmelden op de website van NLDoet en dat deden weer veel organisaties. Onze videograaf Jos van Vogelpoel reed afgelopen zaterdag een rondje door Nieuwegein en maakte bovenstaande impressie.

Jos ging langs bij de Tiny Houses op Plettenburg. Meer dan 50 vrijwilligers, van jong tot oud, hielpen mee om het gebied leefbaarder te maken. Ook bij Dorpshuis Vreeswijk werd geholpen. Vrijwilligers zeemden de ramen en de speeltoestellen werden schoongemaakt.

Aan de Nedereindseweg in Batau Noord werd het pand, waar voorheen de jongerenorganisatie De Pit zat, opgeknapt. Even verderop in de wijk, aan het Oortjesburg, hielpen vrijwilligers mee tijdens de spelletjesmiddag en maakten sommige dames de kantine schoon.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren