Video: Collega’s van zieke Tim halen 44.000 euro op voor ALS

Het Nieuwegeinse bedrijf FlexFront, een groothandel voor hypotheken, heeft inmiddels 44.000,- euro opgehaald voor Stichting ALS Nederland en hiermee al bijna de helft van hun minimale doel bereikt. Het bedrijf doet met 36 medewerkers mee aan de Amsterdam City Swim op 11 september aanstaande, waarmee zij minimaal 100.000 euro bij elkaar willen zwemmen voor Stichting ALS Nederland. Aanleiding van de inzamelingsactie van de groep collega’s is de diagnose ALS bij hun collega Tim van den Berg.

Bij Tim is ALS geconstateerd waardoor hij nog maar kort te leven heeft. ‘Op het moment dat je zulk verschrikkelijk nieuws te horen krijgt, staat je wereld even helemaal stil’, zegt Antoinette Kalkman, directeur van FlexFront tegenover onze redactie. ‘Nadat we het nieuws hadden laten bezinken, sloeg bij mij en mijn collega’s de onmacht om in daadkracht. Die 100.000 euro voor onderzoek gaat er komen.’

Dinsdag 26 april j.l. werd met een lunch op het kantoor van FlexFront in Nieuwegein stilgestaan bij het bereiken van deze eerste inzamelingsmijlpaal van Swim For Tim. Aanwezig waren: Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS Nederland, Leonard van den Berg, hoogleraar experimentele neurologie in het UMC Utrecht Hersencentrum en coördinator van het ALS Centrum Nederland, Bente Feldberg, toekomstig voorzitter van het Amsterdam City Swim-bestuur, Kristel Strikkers, eventmanager Amsterdam City Swim en Jan Kramer, patiënt en oprichter van de patiëntenvereniging ALS Patiënt Connected.

De vrouw van Tim heeft samen met haar moeder een lunch voor de ruim zestig aanwezigen bereid als dank voor alle inzet. Ook Tim was uiteraard zelf aanwezig, die de Swim for Tim-actie prachtig vindt. Tim tegenover onze redactie: ‘Het raakt mij diep hoe mijn collega’s meeleven en zich inzetten tegen ALS. Voor mij is het helaas te laat, maar het stelt me gerust als deze lijdensweg lotgenoten in de toekomst bespaard blijft. Hij benadrukt dat de actie niet alleen om hem gaat, maar om alle 1.500 Nederlanders met ALS.

Onze videograaf Jos van Vogelpoel was ter plekke en maakte bovenstaande video.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk