Video: Campagne tegen autokraak van start in Nieuwegein

Vrijdagmorgen vroeg heeft burgemeester Frans Backhuijs het startschot gegeven voor een campagne gericht op het terugdringen van auto-inbraken in Nieuwegein. Dat deed hij bij de Blokhoeve, in aanwezigheid van onder meer ondernemers en de directeur van de landelijke Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

Het startmoment was op het parkeerterrein bij het NBC-gebouw en is bedoeld om ondernemers, bezoekers en ieder ander die geïnteresseerd is bij te praten over veiligheid en over landelijke ontwikkelingen op het gebied van de aanpak van autocriminaliteit. Samen met de burgemeester reikten studenten van het ROC flyers uit.

Autokraak komt in Nieuwegein met regelmaat voor. De buit bestaat daarbij bijvoorbeeld uit telefoons, portemonnees en laptops. Ook navigatiesystemen, airbags en koplampen zijn gewild door autokrakers. De dagen worden nu steeds donkerder en daarmee neemt het risico op autokraken helaas toe. Doel van de campagne is om bewoners en bezoekers met verschillende middelen, bijvoorbeeld flyers, posters, digitale waarschuwingsborden en via Social Media bewust te maken van risico’s en tips te geven over hoe zij een auto-inbraak kunnen voorkomen. Ook op City Plaza is de campagne een aantal weken te zien.

Naast de campagne die gericht is op bewoners en bezoekers, zal er ook extra toezicht worden gehouden en waar nodig zullen fysieke maatregelen worden getroffen, zoals het snoeien van bosjes of het aanbrengen van extra verlichting. In het toezicht worden studenten van het ROC Midden-Nederland ingezet, in het kader van hun opleiding. Zij zullen onder andere op plekken waar veel auto-inbraken plaatsvinden bewoners en bezoekers waarschuwen en flyers met tips uitdelen.

Onze reporter Jos van Vogelpoel was ter plekke en maakte bovenstaand videoverslag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk