Video: Brand op historisch schip bij de Museumwerf in Vreeswijk

Vanmiddag heeft om 15.00 uur een brand gewoed op een schip op de Museumwerf in Vreeswijk. Het zou gaan om de ‘Silhouet.’ De schipper was bezig met laswerkzaamheden aan zijn schip. Hierbij zijn vonken in het isolatiemateriaal in de wand van het schip terechtgekomen waardoor de brand is ontstaan. De schipper heeft in eerste instantie de brand zelf willen blussen, maar dit lukte niet. Hierop is de brandweer door de Museumwerf ingeschakeld die snel ter plekke was.

Andre van Schie, directeur van de Museumwerf: ‘Tegen ons advies in is de schipper begonnen met laswerkzaamheden aan zijn boot. Wij hebben direct de brandweer gebeld toen we zagen dat de brand alsmaar erger werd. Grote vlammen sloegen uit het schip.’

De brandweer is ruim een uur bezig geweest om de brand te blussen. De schade aan het schip is aanzienlijk. Nadat de brandweer met hitte camera’s het schip heeft gecontroleerd werd de ‘Silhouet’  vrijgegeven aan de eigenaar. De schipper is nog gecontroleerd door ambulancepersoneel omdat hij rook had ingeademd maar hij had geen letsel. Het naastliggende schip heeft lichte schade opgelopen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk