Video: Baasje van hond mishandeld, politie zoekt getuigen

Een 64-jarige Nieuwegeiner laat woensdag 1 maart z’n hondje uit in de buurt. Hij loopt rond 22.00 uur over de Souvereinburg. Hij loopt met z’n hondje aangelijnd ter hoogte van de flat Penningburg als hij een niet aangelijnde hond aan ziet komen lopen, type pitbull. De hond springt tegen zijn hondje op en dat begint te piepen. Om z’n hondje te ontzetten zet de man z’n been ertussen. Dan verschijnt het baasje van de andere hond, die meteen roept dat de Nieuwegeiner zijn hond niet moet schoppen, wat de Nieuwegeiner ook niet deed.

WOORDENWISSELING
Dan ontstaat er een woordenwisseling waarbij de Nieuwegeiner een harde vuistslag in zijn gezicht krijgt, in elkaar zakt en even bewusteloos blijft liggen. De verdachte gaat er daarop vandoor. Een getuige belt 1-1-2 en agenten gaan ter plaatse, maar die kunnen de agressieve man niet meer vinden.

GLAS
Het slachtoffer gaat langs de huisartsenpost. Daar blijkt dat het glas van zijn bril sneetjes heeft veroorzaakt onder zijn oog. Daarnaast heeft hij een blauw oog en een opgezwollen neus.

SIGNALEMENT
De man met de hond komt misschien uit de buurt.

Verdachte:
– licht getinte man
– 30 tot 35 jaar
– normaal postuur
– 1.85 m
– kort krullend zwart haar
– donkere jas
– donkere broek

Zijn hond is een pitbull-achtige hond, donker van kleur en de hond droeg een brede halsband met led-lichtjes erop.

TIPS?
Wie weet wie de agressieve man is? Wie was getuige van de mishandeling en heeft nog niet met de politie gesproken? Geef uw info door via één van de tipnummers 0800-7000 of anoniem 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren