Verzorgingshuizen op slot voor bezoek en hulp gevraagd

Zorgspectrum, met verpleeghuizen in Nieuwegein, Houten en Vianen, neemt extra voorzorgsmaatregelen in verband met het Coronavirus. Zo worden onder andere de verpleeghuizen De Geinsche Hof, Verzorgingshuis Vreeswijk, de verzorgingsafdeling in het St. Antonius Ziekenhuis en De Dichter in Nieuwegein gesloten voor bezoek. Ook de mantelzorgers mogen alleen gereguleerd op bezoek komen bij de cliënten.

‘Dit betekent een hoop voor onze organisatie. Dit is voor onze cliënten, bewoners en mantelzorgers een verdrietige situatie. Sociaal contact en goede dagelijkse en medische verzorging is essentieel voor een zo menswaardig mogelijk leven’ zo laat Zorgspectrum in een verklaring weten.

Het besluit wordt genomen om ervoor te zorgen dat kwetsbare ouderen worden beschermd tegen het coronavirus. De maatregel is pijnlijk omdat mensen in de laatste fase meer en meer te kampen hebben met eenzaamheid. Zo opende ouderenbond ANBO al een speciaal telefoonnummer voor ouderen tegen eenzaamheid.

Minister Hugo de Jonge, die sinds het opstappen van Bruno Bruins verantwoordelijk is voor de bestrijding van de Coronacrisis, riep op om wel contact te blijven houden met ouderen en daar creatief in te zijn. Videobellen kan bijvoorbeeld, maar ook gewoon bellen.

De ouderenbond ANBO heeft begrip voor het besluit. “We snappen dit heel moeilijk is voor familieleden en bekenden die nu niet op bezoek kunnen gaan in het verpleeghuis,” zegt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. “Maar deze maatregel is nodig om het risico te beperken dat de meest kwetsbare ouderen en het verplegend personeel in verpleeghuizen worden besmet met het coronavirus.”

Oproep aan oud-zorgmedewerkers
‘De huidige richtlijnen en adviezen zijn al behoorlijk verregaand en ingrijpend. Vooral voor onze cliënten. Dit zijn veelal mensen met dementie en begrijpen niet goed wat er gebeurt, maar voelen dit des te meer. Daarom willen we alvast voorbereidingen treffen en doen we een oproep aan alle oud-zorgmedewerkers.’

Zorgspectrum is met spoed op zoek naar de ‘handjes aan het bed.’ Hierbij kun je denken aan een Verzorgende IG, Verpleegkundige, Helpende of Helpende Plus. ‘We zouden je graag in onze flexpool willen zetten om je op te roepen voor hulp wanneer het nodig is. En als je daarna wil blijven, vinden we dat natuurlijk alleen maar leuk! Is je BIG registratie na 1 januari 2018 verlopen? Geen probleem in deze bijzondere situatie mag je toch per direct inspringen en aan de slag gaan!’

Heeft u vragen en wilt u tijdelijk bijspringen als oud-zorgmedewerker? Neem gerust contact op met Carmen Jansen via het e-mailadres: c.jansen@zorgspectrum.nl of app of bel naar 06-22784720.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren