Verzoek de Mol krijgt weinig steun

De PvdA heeft geen behoefte aan een brief die de fractie De Mol, Burgerbelang Nieuwegein, wil versturen aan de gemeenteraad om de Onderzoeksraad voor de Veiligheidsraad in te schakelen. Dit vanwege de brand in De Geinsche Hof afgelopen maandag. Volgens Hans Adriani van de PvdA Nieuwegein kan daar dan ook niet de naam van zijn partij onder staan. Zo liet hij gisteren weten in een e-mail aan Ton de Mol.

Adriani: ‘Ik wil zelfs een dringend beroep op de Mol doen om deze brief niet te verzenden. In zijn motivatie geeft de Mol aan dat het het een goed signaal naar de burger is. Ik vindt het juist het tegenovergestelde: afgelopen woensdag in de Raad heeft de burgemeester, de voorzitter en daarmee vertegenwoordiger van ons als gemeenteraad, en bovendien portefeuillehouder veiligheid, maar liefst 3 onderzoeken aangekondigd, waaronder een onafhankelijk onderzoek naar alles wat voorafgaand en tijdens de brand heeft plaatsgevonden. Dat is een stevige inzet, die snel en transparant bekend gemaakt is. Bovendien is volledige terugkoppeling aan de gemeenteraad toegezegd t.b.v. een raadsdebat. Door nu vanuit raadsfracties een eigen onderzoek te willen gelasten, geeft de Mol als signaal dat hij op voorhand geen vertrouwen heeft in de activiteiten die onze raadsvoorzitter en portefeuillehouder onderneemt. Daar is geen enkele aanleiding of argument voor.’ Aldus Adriani.

Ook de VVD en het CDA zien niets in het voorstel van De Mol. ‘Het kan zelfs een signaal naar de burger toe afgeven dat er een wantrouwen is naar burgemeester Backhuijs.’ Adriani: ‘Het goede signaal aan de burger is om de lijn die door onze burgemeester is uitgezet raadsbreed te ondersteunen, en vervolgens de resultaten in een goed en kritisch raadsdebat met elkaar te bespreken.’ Adiani verzoekt de Mol dan ook dringend om die lijn nog eens serieus in overweging te nemen en de brief niet te vesturen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk