Verwarde man in camouflagepak opgepakt

De politie heeft maandagmiddag rond 15.30 uur een man in een militair camouflagepak opgepakt in de wijk Galecop. De man is door de politie met getrokken pistool aangehouden. De man zou verward zijn geweest en vernielde auto’s en andere spullen waaronder twee ruiten van een woning met een hamer of koevoet. De man zou ook een ruit van een politiewagen hebben ingeslagen.

Het voorval gebeurde in de buurt van de Adriaen van Ostadehage. Veel schoolkinderen die net uit school kwamen zagen het gebeuren en renden in paniek weg. De politie verspreidde een Burgernetbericht na melding van een verkeersconflict aan de Sperwerlaan en de van Herwijnenplantsoen om naar hem uit te kijken. Ook daar zou de 46-jarige Nieuwegeiner auto’s hebben vernield. Deelnemers kregen de oproep om 112 te bellen en de man niet aan te spreken.

Een bewoner hoorde plotseling geschreeuw buiten en zag dat er veel politie in de wijk aanwezig was. De bewoner: ‘Ik hoorde liggen, liggen. De politie stond met getrokken pistool en verzocht de man te gaan liggen en de koevoet te laten vallen. Dat deed die man niet. Uiteindelijk rende de man weg en een politieagent probeerde hem van achter te bespringen maar greep mis en de man begon te slaan met de koevoet op de agent. Meteen sprongen er meerdere agenten op de man en is hij in de boeien geslagen en afgevoerd in een politie busje.’ In totaal kwamen er tien aangiftes binnen van mensen van wie de autoruit of de ruit van de woning vernield waren. Ook deden vijf agenten aangifte van onder andere poging doodslag en bedreiging.

Klik op het fotocameraatje hieronder voor de foto. Onze BuurtWhatsAppers deden live verslag aan onze redactie. Doet u al mee met onze BuurtWhatsApp?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren