Vervolgbijeenkomst komst statushouders

Aanstaande dinsdag 13 oktober vindt een vervolgbijeenkomst plaats over de
mogelijke komst van mensen met een verblijfsvergunning (statushouders) in de wijk Zuilenstein. De bijeenkomst is in het NBC aan de Blokhoeve 1 in Nieuwegein en duurt van 20.00 – 22.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur.

De gemeente Nieuwegein heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een locatie aangeboden (het voormalig zorgcentrum aan de Diepenbrocklaan 1) voor versnelde huisvesting van mensen met een verblijfsvergunning. Het gaat om maximaal 140 mensen met een verblijfsvergunning die wachten op een woonruimte in Nieuwegein of elders in de regio. Het COA heeft inmiddels gereageerd op het voorstel van de gemeente en maakt graag gebruik van het aanbod van Nieuwegein en er is overeenstemming over de voorwaarden. Het is echter nog steeds niet definitief, omdat de raad hierover op maandag 19 oktober pas beslist. Beslist de raad positief dan komen de statushouders begin november.

Tijdens de bijeenkomst van aanstaande dinsdag 13 oktober kunnen inwoners zich laten informeren, zorgen delen, vragen stellen aan medewerkers en bestuurders van de gemeente, Vluchtelingenwerk, wijkagenten en wijkmanagers. En van gedachten wisselen en tips geven. Ook mensen die hulp willen aanbieden zijn van harte welkom. Ook nu geldt, er kan nog steeds niet op alle vragen antwoord gegeven worden. Toch vindt de gemeente het belangrijk dat inwoners met elkaar in gesprek blijven over dit onderwerp. Hier de brief.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk