Vervangen beschoeiing oever Hollandsche IJssel Doorslag

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden vervangt de beschoeiing langs de oever van de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel in de Doorslag in Nieuwegein. Het gaat om het gedeelte tussen de Koekoekslaan en de Geinoord. Het werk duurt tot medio mei 2020.

Vanaf een ponton op het water verwijdert de aannemer de oude beschoeiing en trilt een nieuwe stalen damwand de grond in. De aannemer werkt van 07.00 uur tot 17.00 uur. In deze periode kunt u van het trillen van de damwand enig geluidshinder ervaren. Geprobeerd wordt de hinder zoveel mogelijk te beperken. Het wandel- en fietspad zijn tijdens de werkzaamheden niet altijd overal toegankelijk. Het niet toegankelijke deel wordt afgezet met bouwhekken en bebording.

Hergebruik houten planken
Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor het waterschap. Daarom gebruikt het waterschap de houten planken die uit de oever komen opnieuw. De planken kunnen niet in Nieuwegein worden hergebruikt, omdat het deel boven water in slechte staat is. Deze stukken worden afgezaagd en zijn dan te kort. De aannemer zaagt het slechte deel van de planken af en maakt ze schoon. Daarna zijn ze weer zo goed als nieuw voor hergebruik bij projecten in het Kromme Rijngebied.

Verhogen veiligheid
In opdracht van gemeente Nieuwegein legt de aannemer een looppad aan langs het water, naast het fietspad. Hiermee wordt de veiligheid voor de fietsers en voetgangers verhoogd. Daarnaast herstelt het waterschap het historische jaagpad, waar vroeger met paard en trekschuit langs het water ‘gejaagd’ werd. Dit werk wordt uitgevoerd door de aannemer die de damwand vervangt. Zo worden de overlast en de uitvoeringskosten beperkt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren