Vertrouwen in verder herstel moet je zien!

De afgelopen weken stonden in het teken van herstel en optimisme. Als VVD wethouder van economische zaken zie ik dat al enige tijd. Vrijwel dagelijks spreek ik ondernemers en bezoek ik bedrijven. Dit soort contacten zeggen veel meer dan het papier van de krant, want de ondernemers en hun medewerkers moeten het herstel zelf binnenroeien. Ik heb er bewondering voor hoe men dat doet. In een tijd dat t minder ging knokte men voor iedere Euro. Die houding betaalt zich nu uit. Ik zie dat de combinatie: staan voor je product, klantwensen, investeren in je netwerk en innovatie sleutelwoorden zijn.

Een familiebedrijf in de metaal als v. Renswoude levert op maat hekwerk ( bijv RK Barbarakerk), maar ook de trapleuningen in het Stadshuis. Na lastige periode groeien zij weer. Het raadgevend ingenieurs/adviesbureau LPB/ Sight adviseert in Bouw, Ruimte en Milieu oa bij kantoortransformaties en windmolens. Na een moeizame start van 2013, zette het herstel in met als gevolg een personele groei van 6% op ong 95 werknemers. Het Colour Business Centre is een initiatief in het Aegon gebouw aan de Poort van Nieuwegein. Bedrijven, zzp-ers, projecten kunnen daar flexibel met ruimte omgaan. Die formule werkt. Team Kikk is zo n gebruiker. Zij ontzorgen het MKB met ondersteuning op het gebied van oa iso-certificering en personeelsbeleid waardoor MKB-ers zich vooral op het ondernemen kunnen storten. Zij maken flinke groei door en zoeken aansluiting in het netwerk van Nieuwegeinse bedrijven. CROP accountants ziet voorzichtige herstel ook vorm krijgen bij cliënten en innoveert door productverbreding.

De koekjesfabriek Pally opende een derde bakstraat. Een volautomatische oven van meer dan 100 meter lengte en schakelen van 3 naar 5 ploegendienst. Daarmee kunnen ze per jaar 50.000 ton koekjes maken. Een oceaanstomer vol. Zij hebben verdere uitbreidingsplannen tot Europees speler van formaat.

SKF (kogellager multinational)maakte deze week bekend dat het nieuwe Global R&D-Centre in Nieuwegein gevestigd gaat worden. Hoogwaardig technologische investeringen en uitbreiding personeel tot 350 werkn. Een succesvolle lobby van oa Gemeente Nieuwegein, de Provincie Utrecht en Economische zaken werpt zijn vruchten af. De beweegredenen van het Zweedse SKF zijn voor mijn economisch beleid belangrijk: hoogopgeleide professionals, meertalig, flexibel inzetbaar, innovatieklimaat, en superieure logistiek.

Ook in de detailhandel zijn interessante ontwikkelingen te melden. Zo maakten bijna alle winkeliers gebruik van de Evenementenkoopzondagen die het college mogelijk maakte. Mede daardoor werd veel koopkracht in Nieuwegein uitgegeven en leverde dat veel (tijdelijke) extra werkgelegenheid.

Winkelcentrum Hoogzandveld gaat fors uitbreiden. Vorige week tekende ik namens B&W de Leverings- en Realisatie-overeenkomst met Marcel van der Meer. Enige weken daarvoor opende ik de volledig vernieuwde Blokkervestiging op dat winkelcentrum. Ook de fietswinkel Groen is volledig gerenoveerd. Voorbeelden van ondernemers en personeel die na tegenslag (ramkraakbrand) de schouders eronder zetten en krachtiger te voorschijn komen.

Kantoortransformaties zetten krachtig door. 200 woningen tot nu toe en 300 in aantocht. Bedrijven als Florie, LPB/Sight maar ook inrichters, stoffeerders en bouwmarkten profiteren. Nieuwegein is Pionier in kantorentransformaties. De provincie Utrecht neemt dit beleid over. Het hele land kijkt voor hergebruik van kantoren naar Nieuwegein.

Ik ben er dan ook trots op om deze onderwerpen in mijn portefeuille Economische Zaken te hebben als VVD-wethouder, mij gesteund wetend door enthousiaste deskundige ambtenaren en…uiteraard de ondernemers die hier hun kansen Krijgen, Bieden en Pakken.

Economisch groeien…. Dat kan in Nieuwegein… Dat gebeurt in Nieuwegein.

Johan Gadella, wethouder Economische zaken, lijsttrekker VVD.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren