Vertrouwde plaagdierenbestrijder na 38 jaar bijna met pensioen

Ruim 38 jaar lang heeft  John Zuurhout van Accuraat Plaagdierenbestrijding, voor u alle problemen met plaagdieren mogen oplossen. De eerste 30 jaar in dienst van de gemeente Nieuwegein zelf, en de laatste 8 jaar als zelfstandig ondernemer, werkend voor de gemeente. John Zuurhout: ‘Ik heb de dorpen Vreeswijk en Jutphaas letterlijk naar elkaar toe zien groeien tot een grote stad en het aantal plaagdierenmeldingen groeide met het inwonersaantal mee. Ook kwamen er steeds meer vreemde meldingen van allerlei exoten zoals faraomieren, kakkerlakken, schorpioenen, slangen en de laatste jaren ook de groene halsbandparkieten.’

In 1983 heeft Zuurhout het plaagdierenwerk overgenomen van zijn toenmalige collega Kees van Doorn, die het op zijn beurt had overgenomen van de vader van John Zuurhout. De vader van Zuurhout had ditzelfde werk vanaf 1968 gedaan voor de gemeente tot hij met pensioen ging in 1978. De laatste 15 jaar werd op de plaagdierentaken flink bezuinigd en vanaf die tijd werden alleen nog de ratten en muizen gratis bestreden. Voor alle overige plaagdieren werd alleen nog gratis advies gegeven. Ook de werkzaamheden veranderden de laatste vijf jaar, want het gebruik van bestrijdingsmiddelen buiten werd steeds meer aan banden gelegd om zo doorvergiftiging naar andere dieren te voorkomen.

Ook nu nog kunnen burgers bij overlast van plaagdieren nog steeds een melding maken op telefoonnummer 14-030 bij de gemeente Nieuwegein. Deze service gaat ook door in 2022. Alleen komt ‘de man met de hoed’ dan niet meer.

Een ander plaagdierenbestrijdingsbedrijf gaat deze werkzaamheden voor de gemeente Nieuwegein uitvoeren. Zuurhout: ‘Ik had de werkzaamheden nog wel een paar jaar willen uitvoeren tot mijn pensioen maar het lot besliste anders. Tijdens de Europese Aanbesteding had ik helaas een paar zaken niet volgens de regels ingevuld en werd mijn inschrijving meteen terzijde gelegd.’ Zuurhout betreurd deze gang van zaken.

Zuurhout bedankt de inwoners van Nieuwegein voor de prettige samenwerking in de afgelopen 38 jaar en hoopt dat het nieuwe bedrijf ook een prettige samenwerking zal opbouwen met de inwoners van Nieuwegein. Zuurhout adviseert bij overlast van plaagdieren dit altijd te melden bij de gemeente, want alleen als er op tijd ingegrepen wordt kan grote overlast worden voorkomen.

Zuurhout: ‘Ik hoop dat de gemeente meer voorlichting zal gaan geven over het voorkomen van plaagdieren, vooral omdat vanaf 2023 er ook binnen geen bestrijdingsmiddelen meer gebruikt mogen worden. Dit zal nog meer nadruk gaan leggen op het weren van plaagdieren. Ik zeg altijd ‘plaagdieren vermijden is beter dan bestrijden.’

John Zuurhout verdwijnt trouwens niet helemaal van het toneel, want inwoners uit Nieuwegein kunnen de vertrouwde plaagdierenbestrijder van Nieuwegein e.o nog altijd bellen voor het oplossen van problemen met allerlei insecten zoals wespen en dergelijke. Ook voor het uitvoeren van weringsmaatregelen tegen muizen en andere plaagdieren kunt u Accuraat Plaagdierenbestrijding bellen. Het vertrouwde telefoonnummer is: 06-24972410. Zuurhout wenst iedereen een plaagdiervrij 2022 toe.

One thought on “Vertrouwde plaagdierenbestrijder na 38 jaar bijna met pensioen

  1. Rudolf Frans van den Berg

    Europees aanbesteed ?. Dan is mijn vraag wat deze bestrijding dan kost. Volgens mij lang niet zo veel dat dit Europees aanbesteed moet/mag worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk