Vertraging nieuwbouw drinkwaterbedrijf

De afgelopen periode is vertraging opgelopen bij de nieuwbouw van het drinkwaterbedrijf langs het Hooglands Jaagpad in Nieuwegein. Dit heeft consequenties voor de bouw en de buurt. Direct omwonenden zijn door Vitens uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op donderdag 24 juli 2014. Zij zijn vanaf 19.00 uur welkom in de bouwkeet op hun bouwterrein.

Voor het bouwen van het ondergrondse deel van het productiebedrijf is het nodig de grondwaterstand rondom de bouwplek te verlagen. Uit proeven blijkt dat niet te kunnen zoals oorspronkelijk gedacht. De bodemsamenstelling wijkt af van wat men in de praktijk tegenkomt. Vitens is daarom genoodzaakt een bouwkuip te realiseren van damwandplaten en met een vloer van onderwaterbeton. Hiervoor is het nodig prefab funderingspalen toe te passen. De oorspronkelijke plannen zijn helaas ongeschikt voor de noodzakelijke bouwkuip. Dat betekent dat het noodzakelijk is de constructie van het gebouw hierop aan te passen.

Als alles meezit, start Vitens in de twee helft van augustus met de werkzaamheden. Zij leggen eerst de damwandplaten aan. Dat gaat ongeveer een week duren. Daarna worden de funderingspalen ingebracht. Ook dat duurt ongeveer twee weken. Omwonenden kunnen overlast ervaren van trillingen en geluid. In die periode voeren vrachtwagens materialen aan; mogelijk dat daar overlast van ervaren wordt. Nadat de funderingspalen zijn aangebracht, wordt de bouwkuip gegraven en de bouwkuipvloer gestort. Vitens verwacht de werkzaamheden rond oktober af te ronden

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk