Verstrekking computers voor minima

Computers zijn een belangrijk hulpmiddel in het hedendaags onderwijs. Met name in de middelbare school zijn computers standaard hulpmiddel bij lesgeven geworden. Voor gezinnen met een laag inkomen is het haast onmogelijk om voor hun kinderen een computer aan te schaffen. Daarom ondersteunt de gemeente deze gezinnen.

In 2012 is door de gemeenteraad van Nieuwegein een verordening “Participatie schoolgaande kinderen” vastgesteld. Hiermede heeft het college de taak om te zorgen dat gezinnen met schoolgaande kinderen en een minimum inkomen te voorzien van een computer.

De PvdA is van mening dat de uitlevering van de computers in 2012 te laat was en heeft daarover vragen gesteld aan het college. Ook dit jaar is de regeling van toepassing. De PvdA wil voorkomen dat er weer te laat gestart wordt met de uitvoering van de verordening en de onderhandeling met bedrijven. Daarom vraagt de PvdA aan het college de start van de uitvoering van de verordening naar voren te halen en al in maart 2013 hiermede te starten. Ook zal er eerder gestart moeten worden met de voorlichting. De PvdA is van mening dat bij aanvang van het schooljaar 2013-2014 de dan aangevraagde computers uitgereikt moeten zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk