Verslaafd en op zoek naar een oplossing? Dit zijn de opties voor Nieuwegeiners

Wanneer je verslaafd bent, kun je niet meer zonder een bepaald (genots)middel of een bepaalde activiteit. Het ‘willen’ consumeren van bijvoorbeeld alcohol, verandert in ‘moeten’ drinken. Niet iedere verslaving is hetzelfde, het kan van mens tot mens verschillen.

Hoe veel mensen zijn er in Nieuwegein verslaafd?
Helaas is het gemiddelde drugsgebruik in Nederland erg hoog vergeleken met de rest van Europa. In Nederland zijn er zo rond de 2 miljoen mensen verslaafd. Over specifiek Nieuwegein zijn geen verslavingscijfers voorhanden. Wel kunnen we kijken naar de provincie Utrecht. Met name de stad Utrecht behoort tot de top in Europa. Qua Xtc-gebruik staat Utrecht op de tweede plek en wat cannabisgebruik betreft op de 5e plek. Voor cocaïnegebruik staat de stad op de 13e plek. Deze informatie is afkomstig van het EU-drugsagentschap Emcdda in samenwerking met het Nederlandse water onderzoeksinstituut KWR.

Uit de cijfers van de GGD is daarnaast gebleken dat van volwassenen 19 jaar en ouder in de provincie Utrecht ruim 11% in de categorie ‘zware drinker’ valt.

Waar in Nieuwegein kun je terecht met verslavingsproblemen?
In Nieuwegein kun je onder andere terecht bij Jellinek en Lister Nieuwegein. Andere locaties in de buurt van Nieuwegein waar je ook nog terecht kunt zijn Trubendorffer en Kick Your Habits, beide gelegen in Utrecht.

Afkicken in het buitenland, bijvoorbeeld in Zuid-Afrika?
Je hebt ook nog de mogelijkheid om af te kicken in het buitenland, bijvoorbeeld bij een kliniek in Zuid-Afrika. Het voordeel van Zuid-Afrika is dat je even helemaal weg bent uit je eigen omgeving. Het is 11 uur vliegen, maar omdat je in dezelfde tijdzone zit, kun je eenvoudig in contact blijven met je dierbaren voor extra steun.

Verslavingsproblemen hebben een grote impact op de verslaafde zelf, maar ook op de directe omgeving. Maak je je zorgen over jouw verslaving, of die van jouw partner, kind en/of dierbare, dan kun je persoonlijk advies krijgen bij Afkickkliniekwijzer via het nummer 020 – 2251205.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk