Verrassende statistieken over vermiste katten voor Nieuwegein

In een recente data-analyse onthult PetRadar, het Nederlandse platform voor vermiste huisdieren, opvallende statistieken over de 72 vermiste katten gerapporteerd aan hen in Nieuwegein gedurende het jaar 2023.

Totaal aantal vermissingen
Uit de analyse blijkt dat Nieuwegein in 2023 te maken heeft met een significante hoeveelheid vermiste katten, met in totaal 72 geregistreerde gevallen. In vergelijking met Utrecht, een nabijgelegen stad met een veel hoger aantal van 444 vermiste katten, lijkt het erop dat Nieuwegein relatief gezien minder te kampen heeft met dit probleem.

Terugvindpercentage
72% van de baasjes in Nieuwegein vindt hun vermiste kat terug, ten opzichte van een Nederlands gemiddelde van 72%. De gemiddelde tijd voordat een vermiste kat thuis terugkeert in Nieuwegein is 30 dagen.

Heet je kat Boris? Opletten geblazen
De dag waarop de meeste katten van huis vertrekken is dinsdag, met de maand juni als piekperiode (11 vermistmeldingen). David Olthaar, oprichter van PetRadar, verklaart dit fenomeen: “In de zomer zetten veel mensen hun ramen open, en gaan katten sneller op avontuur. Ook horen we vaak dat katten verdwijnen wanneer de baasjes op vakantie zijn en er een oppas is. Katten rennen sneller weg als hun thuisomgeving verandert.”

En als je kat Boris heet; in Nieuwegein staat deze naam bovenaan de lijst van katten die het vaakst verdwijnen, met maar liefst 3 geregistreerde vermissingen.

Digitale advertenties
Via PetRadar is het ook mogelijk om via betaalde advertenties op Facebook en Instagram buurtgenoten te alarmeren over een vermist huisdier. In Nieuwegein maakte 25% hiervan gebruik. Dit leidde tot een bereik van meer dan 10306 weergaven per vermist huisdier.

David Olthaar bevestigt dat het ophangen van posters nog steeds een effectieve methode is om je vermiste huisdier terug te vinden. “Als je meer wilt doen, en snel mensen wilt bereiken in jouw buurt, werken digitale advertenties ook ontzettend goed”. Zo heeft PetRadar al geholpen bij de thuiskomst van meer dan 10.000 vermiste huisdieren.

Langste zoekactie
Ten slotte een hartverwarmend feitje: de langste tijd dat een baasje zijn kat heeft moeten missen in Nieuwegein, bedroeg meer dan 3 maanden. “Zo zie je maar weer dat zelfs als alle hoop verloren lijkt, het nog steeds mogelijk is om je vermiste huisdier terug te vinden.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk