Verordening Wet kinderopvang

Met ingang van 1 januari 2005 wordt de Wet kinderopvang (Wk) van kracht. Uitgangspunt is dat kinderopvang een zaak is van ouders, werkgevers en overheid. Voor al deze betrokkenen gaan er zaken veranderen.

Met de invoering van de Wk vervallen de huidige taken van de gemeente rondom het subsidiëren van kinderopvang en wordt zij verantwoordelijk voor het uitbetalen van een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang aan in de Wk genoemde doelgroepen (o.a. uitkeringsgerechtigden in het kader van de WWB, herintreders en gevallen waarin sprake is van een sociaal medische indicatie).

Om de taak die de gemeente heeft ten aanzien van de doelgroepouders te kunnen uitvoeren is de Verordening wet kinderopvang vastgesteld waarin regels staan over de verlening, de voorschotverlening en de vaststelling van de tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang. Deze verordening wordt ter besluitvorming aan de Raad aangeboden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: