Vernieuwing sportpark Parkhout Zandveld

De gemeenteraad van Nieuwegein zal zich in oktober buigen over het voorstel ‘Vernieuwing sportpark Parkhout Zandveld.’ Een vernieuwd sportpark Parkhout Zandveld dat kansen biedt voor samenwerking en duurzaam gebruik door sportverenigingen, waaronder de komst van hockeyvereniging MHCN.

Bij de ontwikkeling van nieuwe woningen aan de Helmkruid en Rijnhuizen, wordt voortgebouwd op de bijzondere kwaliteit van deze locaties. In het ruimtelijk kader zijn de randvoorwaarden hiervoor vastgelegd. Hierbij zijn nadrukkelijk de belangen van de aanwonenden meegenomen, zoals behoud van het groene uitzicht, een autoluw Helmkruid, betere wandel- en fietsroutes vanuit de woonbuurt en het sportpark naar Park Oudegein, voldoende speelvoorzieningen voor de jeugd en een verkeersveilige situatie op de Henri Dunantlaan en Parkhout.

De woningen die worden ontwikkeld zullen uiterst duurzaam worden gerealiseerd: deze woningen worden nul-op-de-meter. Nul-op-de-meter betekent dat er niet meer energie verbruikt wordt, dan er wordt opgewekt. Hierbij zijn nadrukkelijk de belangen van de aanwonenden meegenomen.

Als besloten wordt tot de ontwikkeling van woningbouw aan de Helmkruid is verplaatsing van Jeugdland aan de orde. Na besluitvorming in de raad wordt het onderzoek afgerond naar een alternatieve locatie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: