Vernieuwing sportpark Parkhout Zandveld

De gemeenteraad van Nieuwegein zal zich in oktober buigen over het voorstel ‘Vernieuwing sportpark Parkhout Zandveld.’ Een vernieuwd sportpark Parkhout Zandveld dat kansen biedt voor samenwerking en duurzaam gebruik door sportverenigingen, waaronder de komst van hockeyvereniging MHCN.

Bij de ontwikkeling van nieuwe woningen aan de Helmkruid en Rijnhuizen, wordt voortgebouwd op de bijzondere kwaliteit van deze locaties. In het ruimtelijk kader zijn de randvoorwaarden hiervoor vastgelegd. Hierbij zijn nadrukkelijk de belangen van de aanwonenden meegenomen, zoals behoud van het groene uitzicht, een autoluw Helmkruid, betere wandel- en fietsroutes vanuit de woonbuurt en het sportpark naar Park Oudegein, voldoende speelvoorzieningen voor de jeugd en een verkeersveilige situatie op de Henri Dunantlaan en Parkhout.

De woningen die worden ontwikkeld zullen uiterst duurzaam worden gerealiseerd: deze woningen worden nul-op-de-meter. Nul-op-de-meter betekent dat er niet meer energie verbruikt wordt, dan er wordt opgewekt. Hierbij zijn nadrukkelijk de belangen van de aanwonenden meegenomen.

Als besloten wordt tot de ontwikkeling van woningbouw aan de Helmkruid is verplaatsing van Jeugdland aan de orde. Na besluitvorming in de raad wordt het onderzoek afgerond naar een alternatieve locatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk