Vernieuwde Tramlijn in gebruik maar is hij wel veilig?

Vandaag zondag 3 januari is de tram tussen Utrecht en Nieuwegein Zuid weer gaan rijden. Later volgt het traject naar IJsselstein. De Nieuwegeinse VVD is verheugd dat de tram na meer dan een half jaar weer is gaan rijden. Maar is de vernieuwde trambaan wel veilig? Zo vraagt de VVD in Nieuwegein zich af. Daarover heeft de partij vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

Henk Jan Schat, fractievoorzitter VVD Nieuwegein: ‘Vanwege de realisatie van een nieuw bus- en tramstation in het centrum van Nieuwegein (Cityplaza) is de halte Cityplaza tijdelijk verplaatst. Er is een nieuwe tijdelijke halte ingericht iets ten noorden van de oude halte. De Nieuwegeinse VVD heeft geconstateerd dat de perrons van deze halte maar vanaf een zijde te betreden zijn namelijk vanaf de zijde van het busstation. Personen die vanaf de loopbrug komen vanuit Batau Zuid moeten eerst voorbij perrons lopen om daarna terug op het perron te komen. Het is maar de vraag of iedereen dat gaat doen. Het wordt gevaarlijk als mensen vanaf de tramovergang Ruiterstede langs het spoor naar de perrons gaan lopen. Dit is namelijk maar een klein stukje en meters korter dan de officiële route. Daarnaast is de toegang tot de perrons zeer smal terwijl deze halte de drukste halte in Nieuwegein is. De oversteek over de sporen is niet beveiligd, er is geen tramwaarschuwingsinstallatie. Zelf waarschuwingsborden ontbreken. Dit lijkt ons niet veilig en ongewenst.’

De Nieuwegeinse VVD heeft vervolgens alle haltes en tramovergangen in Nieuwegein van Noord naar Zuid bekeken. Zo zagen zij hier nog veel meer onveilige situaties. Zo zijn de tramoversteken op de tramhaltes ten noorden van Cityplaza bijna allemaal onbeveiligd, terwijl de tramoversteken op de haltes ten zuiden van Cityplaza allemaal zijn voorzien van nieuwe tramwaarschuwingsinstallaties. Helaas gaan deze pas aan als de tram al op de tramovergang rijdt. Dit is niet veilig.

One thought on “Vernieuwde Tramlijn in gebruik maar is hij wel veilig?

  1. Peter Verhoeven

    Men heeft ook maar 6 maanden de tijd gehad om over dit probleempje na te denken
    Blijven amateurs, zowel bij de gemeente Nieuwegein als provincie. Een vervoersbedrijf moet je niet uit laten voeren door hobbyisten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!