Verlenging convenant Wisselgeld 2012

De integrale aanpak Roma problematiek was een pilotprogramma van 3 jaar: eind 2011 liep de pilot af. Het college van B&W besloot in april 2011 reeds tot voortzetting van Wisselgeld en verbreding naar een algemene integrale aanpak multiproblematiek. Het voorstel van het college werd meegenomen in de programmabegroting 2012. De gemeenteraad van Nieuwegein keurde deze begroting goed, waardoor de voortzetting financieel mogelijk werd gemaakt. Bij de start van Wisselgeld in 2009 werd een samenwerkingsconvenant opgesteld. Om de samenwerking in 2012 voort te zetten is het belangrijk dat dit convenant verlengd wordt. Het college gaat akkoord met verlenging en een aantal technische aanpassingen in het convenant.

In samenspraak met de ketenpartners zal in de loop van 2012 invulling worden gegeven aan de verbreding van de doelgroep en inzet van de methodiek Wisselgeld. De afspraken over samenwerking rondom deze nieuwe doelgroep worden vastgelegd in een nieuw samenwerkingsconvenant.

Beslispunten:
In te stemmen met de verlenging en technische aanpassingen van het convenant Wisselgeld tot 1 januari 2013, met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2012. Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk