Katern

Verkrachter Gerard T. vandaag voor de rechter

De vermoedelijke Utrechtse serieverkrachter moet zich vandaag, maandag 18 januari verantwoorden voor de rechter. Verdachte Gerard T. wordt gelinkt aan 18 zedendelicten, maar justitie heeft slechts bewijs voor vier verkrachtingszaken. Eerder moest T. al voorkomen in pro-forma-zittingen. Tot nu toe heeft hij altijd beroep gedaan op zijn zwijgrecht.

Utrecht was in 1995 en 1996 in de ban van een serie verkrachtingen en aanrandingen, waarbij de dader steeds op dezelfde manier te werk ging. Ondanks grootschalig onderzoek, onder meer via dna-materiaal, kon de politie geen verdachte op het spoor komen.

In 2001 werd het onderzoek gestaakt, maar later dat jaar vonden opnieuw twee incidenten plaats die werden gelinkt aan de verkrachtingszaken in 1995 en ’96.

In juli 2014 liep Gerard T. bij toeval tegen de lamp als hoofdverdachte in de serieverkrachtingszaak. De 52-jarige inwoner van Nieuwegein moest na een fietsendiefstal dna afstaan, waarna een match volgde met het materiaal dat op de plaats van de verkrachtingen was gevonden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk