Verkoop blikje bier kost ondernemer 1.360 euro

Afgelopen week heeft de gemeente Nieuwegein weer laten zien dat zij het beste voor heeft voor haar ondernemers. Ondernemers die de lokale economie moeten laten draaien zodat Nieuwegein een leefbare en leuke stad wordt voor haar inwoners. Ook, en u weet het niet, de Nieuwegeiners betalen hieraan mee. Enkele voorbeelden, en dat zijn er maar een paar: per verkocht kaartje aan een bezoeker van theater De Kom betaald u als inwoner van Nieuwegein 80,00 euro mee en heeft de gemeente Nieuwegein een schuld van 2.600 euro per inwoner en dat loopt op. Kortom, om het leuk te maken in Nieuwegein, moet je er wel wat voor over hebben.

Afgelopen week heeft de gemeente Nieuwegein weer wat geld opgehaald om het nog leuker te maken in Nieuwegein. Een Mysterie Guest, nou ja het waren er vier, bezocht afgelopen week enkele cafetaria’s waaronder: Cafetaria Sabina in de Doorslag, De Veste in Fokkesteeg en het Anker in Vreeswijk, om eens te kijken of zij geen alcohol verkopen aan minderjarigen.

Het is duidelijk dat je geen alcohol mag verkopen aan minderjarigen. Dat is immers de wet. Maar wat als je denkt als ondernemer in al je automatisme en drukte, dat iemand wel 18 jaar is en het toevallig het even niet vraagt? Dan ben je de klos! Dat overkwam de bovenstaande Cafetaria’s en kregen per zaak een bekeuring van 1.360 euro. Léon Chaigneau van Cafetaria Het Anker: ‘Ik twijfelde in geheel niet aan zijn leeftijd en ik vond dat ik duidelijk kon opmaken dat hij 18+ was.’

Bovenstaande Cafetaria’s zullen in beroep gaan, want wat is er fout aan het verkopen van een blikje bier aan iemand die bijna 19 jaar was, want dat was de Mysterie Guest. De foto’s, het procesverbaal en de opsporingsbeambte ziet u hieronder als u op het fotocameraatje klikt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk