Verkiezingsdebat op 4 maart in De Kom

Op 4 maart vindt in De Kom het verkiezingsdebat plaats waar de belangrijkste politieke partijen in Nieuwegein met elkaar de strijd aanbinden rond het thema ‘Zorg & Welzijn’. De vraag is of we de zorg die we nodig hebben ook na de verkiezingen nog zullen houden. Het debat zal ook live worden uitgezonden op De Digitale Stad Nieuwegein.

Om optimaal van dit debat te profiteren en actief mee te kunnen doen, is de bibliotheek in de komende decentralisatie gedoken. Wat gaat er eigenlijk gebeuren en waarom? Hoe willen de politieke partijen dit uitvoeren? In een overzichtelijk en onafhankelijk dossier is het resultaat van dit onderzoek terug te vinden. Daarnaast is aan verschillende Nieuwegeiners naar hun mening over dit onderwerp gevraagd. Lees hier het dossier.

De specialisten van de bibliotheek hebben de verkiezingsprogramma’s niet alleen uitgespit op het onderwerp Zorg en Welzijn. Ook is de politieke partijen gevraagd naar hun ideeën over voor Nieuwegeiners belangrijke thema’s: criminaliteit, groenvoorziening en het stadshart. Deze thema’s zijn geselecteerd omdat uit onderzoek is gebleken dat deze onderwerpen het meeste leven onder Nieuwegeiners. Ook is er duidelijke verschil van mening tussen de politieke partijen.

De onafhankelijke verkiezingsdossiers maken de verschillen tussen de partijen helder en helpen om een eigen keuze te maken. Dat kan ook door de stemwijzer in te vullen. Vanaf 17 februari is het mogelijk om op het Nieuwegeinplein op De tweede verdieping de stemwijzer in te vullen. Ook zijn hier de verschillende verkiezingsprogramma’s in te zien. Dankzij de informatie in de dossiers kan iedereen weten wat de visie is van de politieke partijen op deze belangrijkste onderwerpen. Zo wordt het een stuk eenvoudiger om een mening te vormen over de verschillende partijprogramma’s en op 19 maart te gaan stemmen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren