Verkiezingsbericht PvdA Nieuwegein

Alle stemmen tellen, ook die van de Irakese Nieuwegeiners. Immers, bij de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart 2002 hebben allochtone inwoners stemrecht mits ze minimaal 5 jaar legaal in Nederland verblijven. Met hun stem maakt de PvdA zich sterk voor hun belangen.

Invloed

Tijdens een bestuursverkiezingsbijeenkomst van het Multicultureel Centrum Utrecht op zondag 20 januari jongstleden in Nieuwegein betoogde PvdA-raadslid Henk Balvers in zijn inleiding van het Nederlandse democratisch-politieke bestel dat iedereen die zijn stem laat horen, serieus invloed uitoefent op de besluitvorming. En dat die invloed merkbaar toeneemt als men actief lid is van een politieke partij.

Gelet op de sociale portefeuilles van haar wethouders is de PvdA in Nieuwegein daarvoor het aangewezen forum, aldus Balvers. PvdA-wethouder Bert Lubbinge bijvoorbeeld heeft met betrekking tot het onderwijsachterstandsbeleid en Nederlandse taalonderwijs voor anderstaligen in de voorbije vier jaar een groot aantal initiatieven ontplooid. Met steun van de Irakese gemeenschap wil de PvdA haar sociale betrokkenheid de komende vier jaar verder gestalte geven. Daartoe nodigt de PvdA Nieuwegeiners van buitenlandse afkomst van harte uit om mee te denken én te beslissen over de toekomst van Nieuwegein.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: