Verkiezingsactiviteiten in de bibliotheek

Op 14, 15 en 16 maart is het tijd om te stemmen. Hoe kan het anders in Nieuwegein? Praat mee en laat je mening horen! Bibliotheek De tweede verdieping organiseert nog twee keer een verkiezingstour langs Buurtpleinen. Tijdens de verkiezingstour bezoeken lokale politici de Buurtpleinen.

Met hen kun jij praten over onderwerpen die je belangrijk vindt: (verkeers)veiligheid, groen, woningbouw en meer. De bijeenkomsten worden gepresenteerd door René Hansen. Na afloop is er gelegenheid om, onder het genot van een hapje en drankje, met elkaar van gedachten te wisselen.

De verkiezingstour wordt afgesloten met een verkiezingsdebat in theater De KOM op maandag 14 maart van 19.30 tot 23.00 uur (let op: vervroegde aanvangstijd!). Laat weten wat jij vindt van de vijf stellingen door mee te stemmen! Alle partijen zijn uitgenodigd. Waar en wanneer?

• Buurtplein Zuid: ChristenUnie – Lokale Vernieuwing – GroenLinks, dinsdag 8 februari (20.00 tot 22.30 uur)
• Buurtplein Galecop:  CDA –VSP – D66, woensdag 23 februari (van 20.00 tot 22.30 uur)
• Theater DE KOM, verkiezingsdebat op maandag 14 maart (19.30 tot 23.00 uur)

Nieuwegeinlezing
Daarnaast kun je op donderdag 17 februari van 20.00 tot 22.00 uur meedoen aan de Nieuwegeinlezing in de bieb. Wetenschappelijk medewerker Harmen Binnema (Universiteit Utrecht) vertelt dan alles over de ontwikkelingen binnen de Nieuwegeinse gemeenteraad in de afgelopen 50 jaar.

Expositie burgemeesters
In het vijftigjarig bestaan van Nieuwegein zijn er zes burgemeesters geweest. De portretten van deze mannen hangen tot 16 maart in de bibliotheek, met meer informatie over hun leven.

Kidsredactie stelt vragen
Kinderen (8+) leren tijdens de Kidsredactie op woensdag 2 maart van 15.30 tot 17.00 uur van een échte journalist hoe je de waarheid boven tafel krijgt en de beste vragen stelt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk