Verkiezingen in Nieuwegein

Vanmorgen vroeg zijn de stemlokalen, net zoals in heel Nederland ook in Nieuwegein opengegaan. Vanaf 07.30 uur tot 21.00 uur kunnen de inwoners van Nieuwegein hun stem uitbrengen voor een nieuwe Tweede Kamer. Nog nooit is zoveel commotie ontstaan daags voor de verkiezingen. Zal dit invloed hebben op het stemgedrag? Morgen weten we het. Rond 13.00 uur lag de opkomst hoger dan het gemiddelde van vier jaar geleden.

De gemeente Nieuwegein heeft besloten om tussentijds geen prognoses naar buiten te brengen. Ook zal de verkiezingsuitslag pas morgenochtend om 09.00 uur bekend worden gemaakt door de communicatie afdeling van de gemeente. Afwachten dus.

Vandaag houden we een stembureau in de gaten. Die in de Julianaschool op Galecop. De voorzitter van dit stembureau: Marcel Bamberg, houdt ons op de hoogte over het reilen en zeilen in zijn ‘stembureau.’ De eerste time-laps hebben we hierboven geplaatst. Vanavond ziet u hier het filmpje van de telling en nog veel meer leuks. En morgen ………………. de uitslag, maar wellicht eerder want we bellen natuurlijk rond middernacht met het ANP voor u.

De instructies.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk