Verkeersveiligheid rondom de scholen

Basisscholen De Toonladder, De Vroonestein school, De Beatrixschool, De Vleugel, verkeersouders en gemeente Nieuwegein zijn gezamenlijk gestart met het verbeteren van de verkeersveiligheid rondom de scholen. Wethouder Hans Reusch (Verkeer) overhandigde maandagochtend aan de 6-jarige Thibeaux van de Vroonestein school de speciale Nijntje leskist waarmee de allerkleinsten leren om zich veilig te bewegen in het verkeer. De wethouder benadrukte bij de start het belang van zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te komen. Het voorkomt chaos bij het afzetten van de kinderen met de auto vlak bij school.

Het college van burgemeester en wethouders heeft voor de verbetering van de verkeersveiligheid rondom scholen gelden gereserveerd. Daarvoor is een pilot met de scholen in Galecop succesvol afgerond en zijn nu de scholen in Zuilenstein aan de beurt. Vervolgens komen ook de andere basisscholen hiervoor nog aanmerking.

De komende periode worden veilige loop- en fietsroutes uitgezet in de wijk. De looproutes naar school worden gemarkeerd met Dick Bruna-stoeptegels. De start van een looproute wordt aangeduid met een driehoek van blauwe stoeptegels. Ook zijn de oversteekplaatsen herkenbaar door de kleur blauw. De blauwe kleur van de oversteekplaatsen heeft een verhoogde attentiewaarde voor de automobilisten.

Door het aanbieden van veilige loop- en fietsroutes en aanpak van verkeersknelpunten wordt het lopen en fietsen naar school gestimuleerd. De actie ‘Op voeten en Fietsen naar school’ van Veilig Verkeer Nederland wordt dinsdag 17 en woensdag 18 september op de scholen in Zuilenstein tegelijk gehouden met de Europese Mobiliteitsweek. Op die dagen houden de scholen bij wie er lopend, op de fiets of met de auto naar school komt. In Europa is dan veel aandacht voor duurzame mobiliteit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren