Verkeersproject op basisscholen

Van  24 tot 28 september doen alle basisscholen in Nieuwegein mee aan het project De Verkeersslang, georganiseerd op initiatief van de Gemeente Nieuwegein. Het doel van dit project is om verkeersveilige en milieuvriendelijke verplaatsingen naar school te stimuleren. Ook de scholen aan de Heemraadsweide zullen aan dit spel deelnemen. 
Ondanks dat veel kinderen in de buurt van de basisscholen wonen worden ze toch vaak met de auto naar school gebracht. Daardoor ontstaan bij de scholen onveilige situaties, parkeerproblemen en milieuoverlast.
Om het autoverkeer rond de scholen terug te dringen is het verkeersspel, De Verkeersslang,  geïntroduceerd. Kinderen kunnen gedurende de projectweek voor dit spel stickers verdienen als ze te voet, met de fiets of carpoolend met andere ouders naar school gaan. Deze stickers worden op de verkeersslang geplakt. Als aan het eind van de projectweek de Verkeersslang vol is verdienen de kinderen een prijs. Per school is van te voren een streefdoel bepaald. 
Op deze wijze wordt aandacht gevraagd voor de verkeersoverlast rond de scholen en worden de ouders aangemoedigd hun kinderen niet meer per auto naar school te brengen of op te halen. Uit nametingen bij scholen die eerder aan het project deelnamen blijkt het project De Verkeerslang een positief en langduriger effect te hebben op de verkeersveiligheid rond de scholen.
Op de website www.verkeersslang.nl worden dagelijks de resultaten van de scholen vermeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren