Verkeersonveilige situatie Willem Alexanderschool

Onlangs heeft het CDA Nieuwegein, samen met een verkeersouder van de Prins Willem Alexanderschool, diverse verkeerssituaties in de omgeving van Vreeswijk bekeken. Daar is het CDA Nieuwegein opgevallen dat op de kruising Oranjestraat/ Prinsessenweg/ Wierselaan een verkeersonveilige situatie is ontstaan tengevolge van de aanleg van een verkeersdrempel ter plaatse.

Betreffende drempel zorgt ervoor dat het verkeer komende vanaf de Wierselaan (bedrijventerrein) of de oranjestraat doorgaand verkeer is. Het gevaar schuilt in het feit dat het verkeer dat deze doorgaande route volgt voetgangers, fietsers en automobilisten die vanaf de Prinsessenweg/ Wierselaan komen, makkelijk over het hoofd ziet.

Naar aanleiding hiervan heeft het CDA Nieuwegein een aantal vragen gericht aan het college van B & W in een brief art 42 RvO t.w.:

1. Is het College ervan op de hoogte dat ter plaatse van de verkeersdrempel Oranjestraat. Prinsessenweg/ Wierselaan een onveilige situatie gecreëerd wordt door de ontstane doorgaande weg?

2. Wat is ten tijde van de aanleg van deze verkeersdrempel de reden geweest deze drempel zo te ontwerpen dat hierdoor een doorgaande weg werd gecreëerd?

3. Is het College bereid de gevolgen van deze verkeerssituatie te evalueren?

4. Is het college bereid in deze evaluatie de nabijgelegen scholen d.m.v. overleg te betrekken?

5. Indien uit deze evaluatie volgt dat dit verkeerspunt een onveilige verkeerssituatie creëert, is het College dan bereid deze drempel weg te halen en de situatie terug te brengen naar de oude situatie of deze zodanig aan te passen dat de onveiligheid wordt weggenomen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: