Verkeershinder in de avondspits rondom Nieuwegein vanwege asbestonderzoek

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers aan de zuidkant van Utrecht voor verkeershinder tijdens de avondspits van maandag 30 oktober. Op de A12 ring Utrecht-Zuid is afrit Hoograven/Houten (18) gedeeltelijk afgesloten vanwege asbestonderzoek. Het asbest is gisteravond vrijgekomen bij een brand op het nabij gelegen bedrijventerrein. De hinder voor het verkeer op de A12 duurt in ieder geval nog tot na de maandagavondspits.

Brand
Bij een brand op bedrijventerrein De Liesbosch & Laagraven op zondagavond 29 oktober is asbest vrijgekomen. De gebieden waar asbest terecht is gekomen, zijn afgesloten en worden op dit moment schoongemaakt.

Wegafsluiting en omleidingsroutes
Vanwege de schoonmaakwerkzaamheden is de N408, Laagravenseweg, tijdelijk in beide richtingen afgesloten. Dat betekent dat de bedrijventerreinen De Liesbosch en Laagraven, evenals Nieuwegein en Houten, tijdelijk niet bereikbaar zijn via de A12 Ring Utrecht-Zuid, afrit 18. Voor lokaal verkeer komende vanuit Houten en Nieuwegein is het niet mogelijk om via de Laagravenseweg de A12 te bereiken. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsroute via de A27, afrit Houten (29) te volgen.

Verkeer vanaf de A12 ring Utrecht-Zuid richting de Waterlinieweg (Utrecht Lunetten) is wel mogelijk. Op de afrit voor verkeer komende vanuit het westen (rijrichting Den Haag –> Anrhem) is echter slechts één rijstrook beschikbaar. Houd daar dus rekening met extra drukte.

Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden en de omleidingsroutes te volgen. Voor meer informatie over de brand en de gevolgen daarvan, kunt u terecht op de website van de gemeente Nieuwegein.

Wegen zijn afgezet vanwege asbestonderzoek

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren