Verkeersexamen basisscholen Nieuwegein

Ook dit jaar worden door de politie van Nieuwegein weer praktische verkeersexamens afgenomen bij de basisscholen in Nieuwegein. De examens zullen worden afgelegd in de periode van 13 mei tot 20 juni door alle leerlingen in de groep 7 t/m 21 juni zullen weer verkeersexamens worden afgelegd door de schooljeugd welke zit in groep 7 van de basisscholen. Het betreffen leerlingen van de basisscholen gevestigd in geheel Nieuwegein.

Het PRAKTIJK EXAMEN zal plaats vinden tijdens de ochtenden in genoemde periode tussen 09.00 uur en 12.00 uur. Aan het examen nemen ongeveer 925 leerlingen deel.

In de maand mei bijten de basisscholen in Nieuwegein noord het spits af. In totaal zullen dan 525 kinderen het examen afleggen. In juni volgen de kinderen van de basisscholen in Nieuwegein zuid die met 400 kinderen aan de examens zullen deelnemen.

De politie, waaronder een motorrijder, zal aanwezig zijn voor het toezicht. Tevens staan ouders van de deelnemende kinderen opgesteld bij verschillende knelpunten om de rijvaardigheden van de kinderen te toetsen.

Voordat de kinderen mogen deelnemen aan het verkeersexamen, moet hun fiets eerst door de wijkagent goedgekeurd zijn. De fiets moet voldoen aan de punten die in de wet omschreven staan, zoals remmen, bel en reflectors.

Aan het einde van het examen krijgen de geslaagde deelnemers van hun wijkagent het verkeersdiploma op school uitgereikt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk