Vergoeding binnen- en buitenschoolse activiteiten bij laag inkomen

Schoolgaande kinderen kunnen soms vanwege een laag inkomen van hun ouders niet met leeftijdsgenoten meedoen aan activiteiten. Stichting Leergeld kan ouders van schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar helpen. Zo vergoedt de stichting bijvoorbeeld een computer, de kosten van een schoolreisje, de contributie van de sportclub, zwemlessen of een fiets.

Ouders of verzorgers van kinderen kunnen een beroep doen op hulp van een stichting Leergeld als zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen en een aantoonbaar besteedbaar inkomen hebben dat beneden 120% van de bijstandsnorm ligt. Hoeveel dat is, ziet u in onderstaande tabel.

Per 1 januari 2015 is de inkomensnorm voor gezinnen met een laag inkomen verhoogd van 110% naar 120% van de bijstandsnorm. Dat heeft de gemeenteraad op 18 december 2014 besloten met de vaststelling van het nieuwe armoedebeleid. Hierdoor komen in 2015 meer gezinnen in aanmerking voor de ondersteuning van stichting Leergeld.mVoor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting Leergeld op telefoonnummer 030 260 00 05 (op maandag en donderdag tussen 9.30 en 11.00) of door een email te sturen naar info@leergeldnieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk