Vergelijkend onderzoek uitvoering Wet Voorziening Gehandicapten

De afdeling Sociale zaken en arbeid van de gemeente heeft meegedaan aan een vergelijkend onderzoek naar de uitvoering van de wet Voorziening Gehandicapten. De resultaten van Nieuwegein zijn vergeleken met die van andere gemeenten met meer dan 50.000 inwoners.

Belangrijkste conclusie is dat er in Nieuwegein ongeveer tweemaal zoveel overdrachtsmomenten zijn tussen aanvraag en toekenning (of afwijzing), maar dat de cliënt hier geen last van heeft. De tijd die de gemeente nodig heeft om over een aanvraag te beslissen blijkt namelijk fors korter dan bij de andere gemeenten. Een aanvraag in de drie categorieën woonvoorzieningen, vervoersvoorzieningen en rolstoelen wordt gemiddeld 3½, 2½ en 3 keer sneller afgehandeld dan in de andere onderzochte gemeenten. Verder doet Nieuwegein het goed in de kostenbeheersing en is het ziekteverzuimpercentage bij de betreffende afdeling laag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren