‘Verf de Werf’

De MuseumWerf Vreeswijk is een inspirerende plek. Bijzondere historische schepen liggen er te kijk, geluiden klinken uit de verschillende werkplaatsen, het ruikt er naar hout en menie. Onderdeel van de KunstZomer op de Museumwerf Vreewijk is het project ‘Verf de Werf’ van beeldend kunstenaar en schilderdocent Sasja Bork.

Zondag 24 juli van 11.00 uur tot 17.00 uur kun je aansluiten om een woonark te beschilderen. Het thema is nautisch: op het schip is de waterlijn aangegeven om een geheel te krijgen in de voorstelling. Wat je wilt schilderen staat je vrij. Waarneming of fantasie? Boven of onder water? Het kan allemaal!

Het materiaal is acrylverf. Alle benodigdheden zijn ter plekke aanwezig en Sasja geeft technische en beeldende ondersteuning. Hoe lang je wilt blijven schilderen bepaal je zelf!

De woonark Christina ligt al een tijdje aan de kade van de Museumwerf te wachten op restauratie. De ark heeft een historisch casco met een echt Vreeswijkse geschiedenis. Nu is het schip helaas een treurig aanzicht. Maar als je de buitenkant met platen bekleed heb je een perfect varend schilderdoek, heeft Sasja Bork bedacht en ze vatte het plan op om de ark te gaan beschilderen. Samen met bewoners, schoolkinderen en wie dit maar leuk lijkt. Een schilderworkshop op een bijzondere lokatie, op een varende ondergrond, met een drijvend kunstwerk als resultaat!

De schilderworkshop op 24 juli kost slechts € 7,50 p.p. Inbegrepen zijn de entree van de Museumwerf, materialen, een kopje koffie of thee ennnn een gezamenlijke afsluitende BBQ aan het einde van de dag! Meedoen? Geef je dan op door een mail te sturen aan sasja@sasart.nl. Geef ook even aan of je mee wilt eten! Betaling kan contant bij de entree van de Museumwerf.

Jos van Vogelpoel maakte over de KunstZomer op Museumwerf Vreeswijk deze videoreportage.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk