Verdachten van diefstal brandstof aangehouden

De politie heeft in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari een man van 33 jaar uit Rhenen en een man van 25 jaar uit Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof.

Rond 03.55 uur zagen agenten een bestelbus stilstaan aan de Zwolseveste. Omdat de agenten het niet helemaal vertrouwden hielden zij de bestelbus staande aan de Schouwstede. In deze bestelbus troffen de agenten vijf vaten met diesel aan. Hierop zijn de bestuurder van de bestelbus en de andere inzittende aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof.

Even later kreeg de politie melding van diefstal van brandstof bij een tankstation aan de Graaf Florisweg. Een getuige daar had een bestelbus gezien die overeenkwam met de bestelbus die aan de Schouwstede staande was gehouden. Echter kwam het kenteken niet overeen met hetgeen de getuige had gezien.

Agenten onderzochten de bestelbus en troffen op beide kentekenplaten rode tape aan. Hierdoor ontstond het vermoeden dat zij het kenteken hadden afgeplakt met een ander kenteken. Aangezien agenten de bestelbus stil hadden zien staan aan de Zwolseveste gingen zij daar samen met een speurhond op zoek naar de kentekenplaten. Deze troffen zij daar ook aan. De politie onderzoekt de zaak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren