Verdachte in de cel na geslaagde achtervolging

De politie in Nieuwegein heeft na een achtervolging een auto geramd in een weiland langs de A27 nadat de bestuurder wilden vluchten. Hij negeerde een eerder gegeven stopteken. De bestuurder van de auto, een Mercedes, kon worden gelinkt aan een inbraak eerder op de avond. In eerste instantie zou hij ook zijn gestopt, maar daarna reed hij toch snel weg. De politie zette met meerdere auto’s de achtervolging in door Houten en Nieuwegein.


Foto: Politie vlogger Jan Willem

De verdachte reed uiteindelijk over de Achterweg het Waterliniedok bij Nieuwegein op. Dat is parallel aan de afrit A27 richting Utrecht. De weg loopt dood en eindigt bij een verlaten boerderij bij restaurant Hajé op industriegebied Het Klooster. De man reed daar het weiland in.

De bestuurder van de Mercedes zou onder invloed van drugs zijn geweest. De bekende politie vlogger Jan Willem liet vanmorgen op zijn Instagram account weten: ‘Een verdachte is aangehouden. Deze bleek onder invloed te zijn van drugs.’

De politie beëindigde de achtervolging in het weiland door de auto aan te tikken. De verdachte rende weg, maar de politie kon hem snel in de kraag vatten. De Mercedes en twee politieauto’s zaten vast in het weiland en hadden lichte schade. De wagens moesten uiteindelijk worden losgetrokken door een berger.

De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau om uit te zoeken of hij meer op zijn kerfstok heeft dan rijden onder invloed.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren